Івано-Франківськ

Хто із очільників міст України піде на другий тур голосування, а хто набрав 50%+ у першому

Вибори міських голів проходять в один тур, якщо один з кандидатів набирає 50% голосів плюс один голос.

Другий тур голосування може відбутися не в листопаді, а в грудні, припускають у Центральній виборчій комісії. Все через можливі судові позови та розгляди, які можуть затягнутися. Про це заявив вчора прессекретар ЦВК Костянтин Хівренко на своїй фейсбук-сторінці, пише ПІК.

Напередодні головний сайт про політиків «Слово і діло» зібрав результати екзитполів щодо місцевих виборів в обласних центрах і деяких великих містах України та пропонує подивитись, у яких містах перемагають чинні мери в першому турі, а в яких обласних центрах, найвірогідніше, слід очікувати другого туру голосування, пише ПІК.

121042 1 uk normal

У восьми містах, за попередніми даними соцопитувань, перемогу на виборах здобули чинні міські голови.

Найбільше голосів набрав очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків. За даними соцопитування АН «Фіртка», за нього проголосували 86,1% виборців.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко, за даними опитування ГО «Ліга виборців», переміг, набравши 85% голосів.

У Хмельницькому чинний мер Олександр Симчишин ,за даними екзит-полу інтернет-видання vsim.ua, набрав 81,13% голосів виборців.

Мер Тернополя Сергій Надал став переможцем у першому турі – за даними екзит-полу видання «20 хвилин» він здобув 72,3% голосів.

Чинний мер Маріуполя Вадим Бойченко також  переміг у першому турі. набравши 69,05% голосів (екзит-пол студії Савіка Шустера).

Також у першому турі перемогли на виборах чинні міські голови Вінниці — Сергій Моргунов (66%), Запоріжжя — Володимир Буряк (60,6%), Харкова — Геннадій Кернес (57,6%).

У решті обласних центрів має відбутися другий тур голосування

Принаймні, такі результати показують екзитполи в цих містах.

У Києві Віталій Кличко, який набрав 47,8% (екзитпол групи «Рейтинг»), зустрінеться у другому турі з Олександром Поповим (8,6% за даними «Рейтингу»).

У Львові Андрій Садовий (41,12) вчетверте може стати мером, якщо переможе в другому турі колишнього очільника обладміністрації Олександра Синютку (27,38).

Чинний мер Дніпра Борис Філатов (44,47%) має поборотись за посаду міського голови із Загідом Красновим (14,44%).

Чинний мер Кривого Рогу (місто Зеленського)  Юрій Вілкул набрав 42,8% голосів та виходить у другий тур із представником «Слуги народу» Дмитром Шевчиком, який отримав 31,01% голосів.

У ЦВК повідомили, що явка виборців на чергових місцевих виборах в Україні 25 жовтня склала менш як 37%.

Нагадаємо, що вибори міських голів проходять в один тур, якщо один з кандидатів набере 50% голосів плюс один голос. Якщо жоден з кандидатів не набирає більше ніж половину голосів тих, хто прийшов на вибори, тоді призначається другий тур.

Офіційні результати виборів, які вдбулися 25 жовтня, Центральна виборча комісія представить за кілька днів. Другий тур голосування може відбутися не в листопаді, а в грудні, припускають у Центральній виборчій комісії.

Читайте також:

Голова Галицької районної ради Андрусяк вже майже голова Дубовецької ОТГ

Андрійович повертається на “старе” місце: Надвірнянську ОТГ очолить народний депутат

Ваш гороскоп на тиждень: 26 жовтня – 1 листопада

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено