Івано-Франківськ

Чому українці не пішли на місцеві вибори-2020? (ОПИТУВАННЯ)

Насамперед, причинами стали: стан здоров’я, проживання не за місцем реєстрації та зайнятість.

Серед причин не голосувати 25 жовтня в опитаних соціологами виборців фігурували стало відомо, чому більшість виборців не пішли голосувати.

Про це повідомляє Соціологічна група”Рейтинг”, пише ПІК.

 За станом здоров’я не пішли на дільниці 20% опитаних, не змінили адресу для голосування 19%, були зайняті 15%.

0c697d8 miscevi vybory ne golosuvaly

  • У жінок найпоширенішою причиною не йти голосувати були стан здоров’я і загроза коронавірусу, а в чоловіків – зайнятість у день виборів, відсутність інтересу до виборів і їхніх результатів.
  • Для старших респондентів основною причиною не йти на вибори була стан здоров’я, а для молоді – зайнятість у день виборів і проживання не за місцем реєстрації (особливо актуально для Києва). Для людей середнього віку додалась ще загроза коронавірусу.

170e4f4 ne golosuvaly vik stat region

Соціологи опитали 1 200 респондентів з приводу неучасті у виборах. “Рейтинг” не уточнює, як і коли опитував тих, хто не планував брати участь у голосуванні 25 жовтня.

На виході зі 140 виборчих дільниць соціологи компанії опитали 8 747 респондентів, які взяли участь у виборах. Їх відбирали випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності, за методикою “сталого кроку”. Заявлена помилка репрезентативності – не більше 1,4%.

Нагадаємо, явка на цих місцевих виборах склала 36,88%.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено