Івано-Франківськ

У Яремчі, Надвірній та Калуші перераховують виборчі бюлетені

Дільнична комісія з Калуша привезла у ТВК не оригінали, а копії протоколів та пояснила, що бланки оригіналів протоколів хтось вкрав.

Коломийського священника відсторонили від служіння через вибори

Перераховують виборчі бюлетені на деяких дільницях в Івано-Франківській області через неточності у виборчій документації та скарги кандидатів.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, пише ПІК.

“27 жовтня Яремчанська міська ТВК розпочала перерахунок бюлетенів. Зі слів членкині ТВК Галини Жигалюк, однією з причин для повторного підрахунку стала відсутність печаток ДВК на 50 бюлетенях. Також кандидати скаржились, що за них 100% голосували родичі, а в протоколі один-два голоси. Станом на 15:00 28 жовтня Яремчанська міська ТВК перераховувала бюлетені на першій дільниці із шести дільничних виборчих комісій”, – йдеться у повідомленні.

Надвірнянська міська ТВК перерахувала бюлетені на двох із чотирьох дільниць, на яких будуть перераховувати голоси. Причиною повторного підрахунку бюлетенів на виборчих дільницях стали розбіжності у протоколах та пошкоджені пакети з протоколами.

Калуська міська ТВК провела повторний підрахунок на трьох ДВК. Найцікавішою була ситуація із дільницею у Калуші. Дільнична комісія привезла у ТВК не оригінали, а копії протоколів. Це комісія пояснила тим, що бланки оригіналів протоколів у них вкрали.

ТВК відправила документи на уточнення. Коли члени ДВК приїхали вдруге, то в них були розходження у цифрах і тому ТВК прийняла рішення про повторний підрахунок. Крім того, коли відкрили пакет із виборчою документацією, виявили, що невикористані бюлетені були незапакованими.

У мережі ОПОРА нагадали, що частина 9 статті 254 Виборчого кодексу визначає, що за наявності заяв або скарг, підтверджених відповідно оформленими актами,  територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

Наразі в Івано-Франківській області перераховують бюлетені на деяких дільницях через неточності у виборчій документації та скарги кандидатів.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

Івано-Франківська міська ТВК опрацювала вже 70 протоколів

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено