Івано-Франківськ

В Коломийському районі планують висадити 6,5 тисяч кущів канадської чорниці

Канадську чорницю висадять у селі Мала Кам'янка П'ядицької ОТГ.

 В Коломийському районі посадка саджанців канадської чорниці здійснюється у межах реалізації проєкту “П’ядицькі культури”. Про це повідомляє Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

Плантацію лохини закладають на 16 га землі, а загальна вартість втілення проєкту становить 3 млн гривень.

Канадську чорницю висаджують у селі Мала Кам'янка П'ядицької ОТГ.

“1,5 мільйони гривень виділила громаді Програма USAID DOBRE, ще 300 тисяч гривень ми виграли у рамках X обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради. Решту коштів на умовах спільного фінансування спрямували з місцевого бюджету”, – зазначив голова П’ядицької громади Петро Гайдейчук.

 На закупівлю саджанців ягоди витратили 300 тисяч гривень.

“Лише за вчора ми висадили понад три тис. кущів лохини, роботи з посадки решти саджанців нині тривають”, – додав Петро Гайдейчук.

В об’єднаній територіальній громаді вже створили штучну водойму та підвели до неї мережі для насосного обладнання, щоб у майбутньому забезпечувати постійний інтенсивний полив рослин.

Крім того, міжнародні партнери невдовзі придбають для громади й міні-тракторець, котрий обслуговуватиме господарство. Координатор проєкту Михайло Івашків каже, що перший врожай планують зібрати через три роки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено