Івано-Франківськ

Фільм про письменника з Прикарпаття з’явився у вільному доступі (ВІДЕО)

Робота над проєктом розпочалася ще у 2013 році.

Наразі можна переглянути першу частину документального фільму про Олега Лишегу – «Лишега». Відео є на Youtube-каналі студії Off Laboratory.

Про це повідомляє chytomo, пише ПІК.

Режисером фільму –  Олександр Фразе-Фразенко, автор документальних стрічок «Чубай», «Акваріум в морі», «Casi Desnudo» та інших. Робота над проєктом розпочалася ще у 2013 році. За ці роки режисер встиг відзняти десятки годин відеоматеріалів з Олегом Лишегою, з українськими та американськими митцями, які його добре знали.

Довідково:

Народився Олег Лишега – 30 жовтня 1949 року – український поет, драматург і перекладач. Помер – 17 грудня 2014 року від пневмонії. Похований на Тисменицькому місцевому кладовищі. 

Олег Лишега – автор поетичних збірок “Великий міст” (1989) і “Снігові та вогню” (2002), а також збірки прозових творів “Друже Лі Бо, брате Ду Фу” (2010). Він був першим українським поетом, якого було нагороджено премією ПЕН-клубу за поетичний переклад. У 2000 році Лишега та Джеймс Брасфілд одержали нагороду цю нагороду за переклад англійською мовою збірки «Вибрані вірші Олега Лишеги» 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено