Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Щовихідних ми радимо прибічникам ПІК, яку книгу варто прочитати та який подивитися фільм.

Кіно

Сьогодні рекомендуємо переглянути фільм – Моді” (2016 рік) – це біографічний драматичний фільм 2016 року режисера Ейслінг Уолш.

Фільм заснований на реальних подіях та розповідає про канадську художницю. Мод Льюїс, так звали канадську художницю (Lewis Maud). Роки її життя-1903-1970.

У центрі подій – дві людини. Еверетт Льюїс, який звик, не покладаючи рук, займатися рибним промислом і дерево заготівлею. Він закрита, складна людина, яка відрізняється нелюдимістю, скритністю і скупістю. До нього наймається працювати економкою Мод. Вона з юних років страждає моторошним захворюванням – ревматоїдний артрит і все, що вміє – це малювати. В кінці фільму, до речі, є кілька кадрів хроніки. Вкотре дивуєшся, що життя часом підкидає такі сюжетики, які навіть пропаленому писаці-сценаристу в голову не прийшли б.

modi kadr

Фільм – про талант, людей, біль, прийняття, любов. Можливо, вам спершу захочеться вимкнути, але вже через пів години ви не зможете відірватись, а в кінці ймовірно навіть будете розчулені.

Книга

Рекомендуємо прочитати книгу – Кетрін Стокетт «Прислуга». 

30 34 05

У книзі розповідаються історії життя чорношкірих служниць, які у 1960-ті роки працювали на білих людей на півдні США, штат Міссісіпі.

Книгу, яка 100 тижнів протрималася у списку бестселерів New York Times, навряд чи можна назвати нецікавою. Життя трьох пересічних жінок зображено у ній у всіх його реалістичних деталях, без зайвих прикрас. Книга надихає на роздуми про роль жінки у суспільстві, її здатність досягти більшого, ніж від неї очікують обставини, та зробити світ трохи більш справедливим.

Не дивлячись на не вельми веселий сюжет, у книзі є багато кумедних моментів.

Цікавого вам читання та перегляду!

З Вами Надя Дзінько, ПІК

Читайте також:

Вибір ПІК: кіно і книга

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено