Івано-Франківськ

Прикарпатець отримав престижну премію за унікальну книгу (ВІДЕО)

Поет Василь Рябий — автор унікальної книжки з паліндромною назвою “СологолоС”, куди увійшли вісімсот двадцять вісім сонетів у ста вінках.

Книжка, якій нема аналогів, відзначається образним мисленням в поєднанні традиції та модерну, новаторством. 

Саме за це унікальне видання Василь Рябий цьогоріч нагороджений Народною Шевченківською премією (Залізний Мамай). Про цей вагомий здобуток, до якого коломиянин йшов усе життя, наш земляк розповів НТК: 

Довідка:

Народна Шевченківська премія (Залізний Мамай) – літературно-мистецька премія України, альтернативна до Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Метою громадської ініціативи «Народна Шевченківська премія», яка стартувала 6 лютого 2007 року, було привернення суспільної уваги до Шевченківської премії започаткуванням народного голосування (проголосувати міг кожен, хто бажав, зареєструвавшись на сайті), за номінантів, які вийшли у третій тур Національної премії України імені Тараса Шевченка, яку звинувачували у непрозорості вибору як номінантів, так і переможців, кулуарному обговоренні, таємному голосуванні членів Комітету та незнання лауреатів і їх творчості більшістю українців.

Символ Народної Шевченківської премії – кована статуетка Залізного Мамая – стародавнього Воїна-Кобзаря, постать якого є знаковою в українському героїчному епосі. Грошового еквіваленту Народна Шевченківська премія не має, лауреати одержують лише художньо ковані фігурки Залізного Мамая.Відомий прикарпатський журналіст і письменник став лауреатом Народної Шевченківської премії

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено