Івано-Франківськ

Стали відомі країни, куди ще не дібрався коронавірус

Північна Корея і Туркменістан досі не повідомляли про випадки зараження коронавірусом, але світ не вірить його відсутності в цих країнах.

Tonga Geografichesko 03404643

Куди ще не дібрався коронавірус, важко сказати, адже збудник Covid-19 виявили на кожному континенті, крім одного, пишу ПІК. Але ще є місця в світі, де до сих пір не зафіксували жодного випадку зараження. Про це повідомляє міжнародне агентство Associated Press.

“Велика кількість країн без коронавирусу знаходяться в південній частині Тихого океану. Тонга, Кірібаті, Самоа, Мікронезія і Тувалу серед ряду дрібних острівних країн, які до сих пір не зафіксували жодного випадку зараження. Однак, пандемія все одно на них вплинула”, – повідомляє агентство.

У Тонга змогли стримати поширення заборонивши круїзним кораблям заходити в місцевий порт ще в березні. Аеропорт теж був закритий. Про це розповів президент Палати торгівлі та промисловості Тонга Паула Таумоепау. Йому важко повірити, що тільки в США кількість смертей від Covid-19 в два рази перевищує загальну кількість населення в Тонга, де живе трохи більше 100 тисяч чоловік.

Куди ще не дібрався коронавірус

Стали відомі країни, куди ще не дібрався коронавірус

“Багато острівні країни на півдні Тихого океану залежать від туризму. Це головне джерело доходів для них. З початку пандемії коронавируса на островах спостерігається стрибок безробіття. Так само місцеві системи охорони здоров’я погано забезпечені і не змогли б розібратися з великою спалахом пандемії”, – йдеться в матеріалі.

Антарктида теж залишається вільною від коронавирусу. Там люди намагаються не допустити поширення хвороби, так як це єдиний не заражений досі континент. Люди живуть в закритих кварталах. І медичні можливості дуже обмежені.

Також видання нагадує, що Північна Корея і Туркменістан досі не повідомляли про випадки зараження коронавірусів взагалі. Але з огляду на диктатуру, ці твердження Пхеньяна і Ашхабада вважаються сумнівними.

Читайте також:

“Година пік та черги на зупинках”: що думають франківці? (ВІДЕО)

Кожен шостий нардеп перехворів або хворіє на коронавірус

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено