Івано-Франківськ

“Карантинні” вихідні: у Калуші не працюватимуть басейни, спортивні зали та перукарні

13 листопада у Калуші відбулося засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання провели у зв’язку зі вступом у дію нової урядової постанови, яка докорінно змінила правила карантину, повідомляє ПІК із посиланням на “Вікна”. 

Своїм рішенням міська комісія скасувала свій протокол від 9 листопада, і оскільки органи місцевого самоврядування більше не можуть посилювати чи послаблювати карантинні обмеження, встановлені урядом, на території Калуської громади вони будуть таким ж, як і по всій країні. 

Оскільки «червона» зона вже неактуальна, а постановою дозволено роботу закладів дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти (заборона на їхнє відвідуваннями запроваджується лише, якщо 50% дітей та персоналу перебувають на самоізоляції. — Ред.), то вже з понеділка, 16 листопада, буде відновлено звичне навчання в усіх закладах освіти — учні 5-11-х класів підуть до школи та зможуть відвідувати заклади позашкільної освіти.

Також новою постановою не заборонений рух громадського транспорту, в тому числі і в суботу-неділю (за умови наявності засобів захисту та кількості пасажирів, що не перевищує кількість місць для сидіння). Тому в Калуші скасовано спецрейси, міські автобуси загального користування будуть їздити у звичному режимі. Також відновлять пільгові рейси. Проведення масових заходів дозволяється за участю не більш як 20 осіб (за умови дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра).

Заборона на роботу закладів культури і проведення культурних масових заходів діятиме лише на вихідні дні. Так само у вихідні не зможуть приймати відвідувачів заклади громадського харчування, мають зачинитися магазини (крім тих, що торгують продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами). Ринки на вихідні працювати зможуть: вони є суб’єктами господарювання, де понад 60% площ призначені для торгівлі саме продуктами харчування.

На вихідні також не зможуть працювати басейни, спортивні зали та перукарні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено