Івано-Франківськ

Простий спосіб знизити ризик захворіти на коронавірус та грип

Для здоров'я людини взимку і активності її імунної функції особливе значення має вологість повітря.

8726b6b689845a17bbc911018229aaa2

Простий спосіб знизити ризик захворіти на коронавірус та грип назвав лікар Андрій Біловешкін, повідомляють Новини Ю, пише ПІК.

Біловешкін підкреслює: для здоров’я людини взимку і активності її імунної функції особливе значення має вологість повітря.

«Чим менше вологість повітря, тим сильніше випаровування зі шкіри і слизових оболонок, сильніше подразнення очей, носа, рота, дихальних шляхів. Ми мимоволі тягнемося до них, що збільшує ймовірність інфікування, оскільки слизовий бар’єр слабкий », – пояснив лікар.

Крім цього, чим менше вологість і чим сухіше повітря, тим довше віруси і бактерії залишаються в ньому в підвішеному стані, та вражають людей, зауважив Беловешкін.

«Якщо вологість на рівні 23%, що характерно для приміщень з включеним опаленням, то в повітрі залишаються 70-77% вірусних частинок, що виділяються людьми при розмові або кашлі. При вологості 43% їх залишається тільки 14%. Це стосується і вірусу грипу і коронавирусу », – попередив лікар.

Таким чином, резюмує експерт, простим способом, що знижує ризик захворіти на ГРВІ та коронавірусів, є підтримка вологості повітря на рівні 40-60%. Більш високі показники медик назвав небажаними.

До слова, зволожувати повітря в приміщенні можна за допомогою спеціальних приладів або ж досить просто поставити поряд з опалювальними приладами ємності з водою. Для перевірки вмісту вологи в повітрі фахівець порадив використовувати гігрометр.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень: 16 – 22 листопада

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено