Івано-Франківськ

У Франківську презентували унікальний фільм-подорож “Зарваниця” (ВІДЕО)

У Івано-Франківську відбулася зустріч з режисерами документальної стрічки "Зарваниця".

Щороку тисячі християн Західної України вирушають у пішу ходу до урочища Зарваниця. Поміж молитвами паломники діляться новинами, хваляться нажитим добром, фотографують каплиці, дають інтерв’ю, бачать чудеса.

Проект “Зарваниця” став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 1 млн 16 тис. 131 грн., що і становить загальну вартість виробництва фільму. Режисерами та авторами сценарію фільму є Роман Хімей і Ярема Малащук. Продюсує картину Валерія Сочивець.

“Зарваниця” – фільм про паломницький центр, розташований на роздоріжжі католицького та православного світу, який поєднує в собі традиції західного і східного пілігримства. Тисячі християн щороку долають важкий шлях крізь міста і села, аби віддати шану Зарваниці – місцю, де в XIII столітті з’явилася Діва Марія. 

Ярема Малащук і Роман Хімей  режисерський дует, що працює у Києві. Вони закінчили факультет кінематографії в Інституті екранних мистецтв (Київ). З 2013 року працюють разом на межі візуального мистецтва та кіно як художники, кінорежисери й оператори.

У своїй творчості вони досліджують образ натовпу як окремого персонажа в історії та культурі. Їхні фільми були показані в Мексиці, Італії, Німеччині, Австрії, Канаді. Вони здобули спеціальну нагороду від PinchukArtCentre у 2018 році, Гран-прі в конкурсі «Молоді українські художники» (МУХі2019), нагороду за найкращий короткометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі німого кіно в Мексиці, нагороду за найкращий продакшен на Фестивалі фешн-фільмів у Києві (FFFK). 

Як оператори вони співпрацювали з голландським дуетом Metahaven («Рідне місто», 2018) і кінорежисером Філіпом Сотниченком («Син», 2015; «Технічна перерва», 2017).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено