Івано-Франківськ

“Стріляти на ураження”: історія молодого пітбуля (ФОТО)

Виснаженого собаку знайшли біля заправки поблизу села Новоселиця Долинського району.

Вивезли та покинули біля дороги – так почалася історія пітбуля Блека, якого врятували волонтери та небайдужі прикарпатці.

Про це йдеться у статті Суспільного. Карпати, пише ПІК.

652193f0ec20b0cb

Голодний, поранений та наляканий – так під час зустрічі зі своїми рятівниками виглядав дворічний Блек. Однією з перших на порятунок собаки подалася Стелла Рубець. Дівчина каже, що їй небайдужа доля тварин, тому вона завжди допомагає пухнастикам. Про Блека вона дізналася від диспетчерів служби порятунку.

“Мені зателефонували і сказали, що на газовій заправці у селі Новоселиця Долинського району знаходиться собака. Працівники АЗС бояться, бо пес виявляє агресію. Я попросила у них контакти працівників заправки. Вони сказали, що викликали поліцію. Як тільки ми змогли, одразу поїхали на місце”, – розповідає Стелла Рубець.

549c8688ec01dda4

За її словами, поліцейські від 20:30 до першої ночі були на місці та спостерігали за Блеком.

“За це їм велика подяка. У хлопців була команда: якщо він буде агресивний чи змінюватиме місце дислокації, то стріляти на ураження. Та ми дуже просили, щоб вони дочекалися нас і зробили все, щоб він залишився. І вони послухали нас, ми дуже вдячні”, – додала дівчина.

Приблизно годину собака захищав себе, гавкав, кидався та не йшов на контакт. Та спільну мову із наляканим пітбулем вдалося знайти. Волонтерка Богдана Стрільців каже, що підходити до людей собака почав, коли вони давали йому їжу.

“Він був дуже голодний, хотів пити. Стан його, як бачите, не дуже задовільний, – розповідає Богдана Стрільців. – Якісь безвідповідальні господарі викинули його, тому що сам він прийти туди не міг. Там – ліс і поле”.

20-го листопада Блека привезли на огляд до лікаря у клініку Івано-Франківська. Собаці поставили діагноз та призначили лікування. За словами ветеринара Остапа Копія, собака був дуже виснаженим.

“У собаки – ділянки шкіри, які незарослі шерстю. Більшість із них мають потовщений характер, а це означає, що є постійний травматичний фактор. Це стосується собак, які сильно виснажені, у яких немає достатньої кількості підшкірних клітковин. Це і впливає на потовщення. Також є ділянки з почервоніннями і гнійною рідиною. Зараз у нього два діагнози, – розповідає ветеринар. – Призначили лікування антибіотиками та препарати, які будуть мати протизапальні властивості та сприятимуть відновленню шерстяного покриву”.

За словами лікаря, такі пошкодження на тілі собаки, ймовірно, пов’язані із умовами його утримання.

Зараз Блек тимчасово мешкає у своєї рятівниці Богдани. Волонтерка каже, що собаку часто били. Це видно по його поведінці – він з острахом ставиться до людей та реагує на будь-які різкі рухи. Проте, характер у Блека – добрий, контактний та грайливий.

Зараз дівчина спостерігатиме за ним та лікуватиме. Однак, волонтери уже розпочали пошуки нової родини для Блека. Шукають тих, хто піклуватиметься про собаку та допоможе повернути йому довіру до людей.

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено