Івано-Франківськ

Мешканців Івано-Франківщини попереджають про небезпечні порційні ложки з Фінляндії

Система RASFF інформує  прикарпатців про небезпечні порціонні ложки з Фінляндії.

На ложках виявлено ароматичні аміни. Про повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“До Держпродспоживслужби області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів (0,37мг/кг-ppn) з порціонних ложок, що експортувалися з Фінляндії (виробник: Fiskars Finland Oy Ab,.Helsinki)”, – йдеться у повідомленні.

Просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області про виявлення даного товару в обігу (місто Івано-Франківськ, вулиця Берегова, 24 тел. (0342) 51-13-89).

На ложках виявлено ароматичні аміни

До слова, ароматичні аміни – це похідні ароматичних вуглеводнів, у яких атом (атоми) гідрогену заміщені на аміногрупу. Анілін, феніланілін (C6H5NH2) – найпростіший представник ароматичних амінів. Безбарвна оліїста токсична речовина з характерним запахом, погано розчинна у воді і добре – в органічних розчинниках. На повітрі швидко окислюється, набуваючи червоно-бурого кольору.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено