Івано-Франківськ

У Франківську поліцейський випробував на собі електрошокер: для чого (ВІДЕО)

Мова про пристрій "TASER X2" та його використання патрульними.

230cb8f284656abd90e381cf9f755735

В Івано-Франківську вже вдруге начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков України випробував особисто на собі електрошокер контактно-дистанційної дії, яким вже зовсім скоро будуть оснащені екіпажі патрульної поліції, повідомляє поліція, пише ПІК.

“Кожний, хто матиме у своєму озброєнні електрошокер, спочатку пройде спеціальне навчання, а також обов’язково випробує його дію на собі. Це допоможе патрульному краще зрозуміти його дію на практиці, а також відчути те, що буде відчувати особа, щодо якої він його планує використати”, — сказав Євгеній Жуков, маючи на увазі, що його слухачами є саме колеги-поліцейські.

Йдеться про пристрій “TASER X2”, який можна застосовувати як дистанційно, так і контактно.  Дані з нього можна завантажити через USB до комп’ютера та прослідкувати усі випадки його застосування.

Це одна з останніх розробок. На відміну від попередньої моделі, в цій є можливість здійснення двох пострілів, а не одного. Наразі Національна поліція закупила 200 таких приладів.

Для пересічних громадян ця інформація є скоріш застереженням: поводьте себе так, щоб поліцейському не знадобився стосовно вас пристрій “TASER X2”.

Хоча передбачена законність використання електрошокера для:

1. Відбиття нападу на поліцейського, іншу особу та/або об’єкт, що перебуває під охороною

2. Для відбиття нападу тварини, що загрожує життю і здоров’ю особи чи поліцейського.

Поліція області також зазначає що є досвід використання електрошокера в Аргентині, Австралії, США, Бразилії, Франції, Німеччинї, Ізраїл, Великій Британії, Швеції та близько 100 інших країнах.

Головна мета поліцейського при застосуванні електрошокера — досягти  найменшої шкоди для здоров’я правопорушника з однієї сторони, а з іншої — захистити від можливих загроз самого себе.

Читайте також:

“Хотів сховати у кишеню”: в Івано-Франківську поліцейські затримали чоловіка з пістолетом (ФОТО)

Злодії в супермаркеті: в Івано-Франківську поліцейські затримали магазинних крадіїв

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено