Івано-Франківськ

Ворохту атакувала вовча зграя: місцеві мешканці втрачають тварин

Мешканці Ворохти живуть в страху, адже по їхніх господарствах розгулюють вовки.

Фото-підтвердження у соцмережі опублікувала Ірина Годорак-Онуфрак, пише ПІК.

Зображення може містити: надворі

“У нашому селищі завелися зграя вовків , які ходять по вулицях і загризають курей , псів …цієї ночі і мого не стало песика .Чому всі знають про це , але ніяких дій не проводять ?! Чекаємо жертви серед людей ????”, – написала пані Ірина.

В Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства заспокоюють мешканців Ворохти та обіцяють розібратися у даній ситуації.

“Хочемо заспокоїти громаду і нагадати, що насправді людина не є об’єктом полювання навіть для голодного звіра. Вовк намагається оминати людину не через те, що боїться, а тому, що людина не цікава йому як потенційна жертва. Але винятком може стати дитина вагою до 40 кг”, – зауважують в управлінні.

Людина своїм зростом “збиває” оцінку звіром об’єкта полювання. Тому якщо доросла людина присяде, то саме така поведінка може спровокувати вовка напасти.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства додають, що випадки нападу вовка на людину є рідкісними. Можливі напади зграєю взимку, коли вовкам бракує їжі й вони наближаються до людських осель, щоб украсти свійську тварину. Спроби людей захистити худобу теж стають причиною конфліктів. Проте більшість нападів здійснюють тварини, які хворі на сказ.

“Один із методів, який змусить хижака відійти від вас при випадковій зустрічі – розстібнути куртку, максимально розгорнути руки над головою, щоб здаватися більш масивним і вищим”, – зазначають в Івано-Франківському ОУЛМГ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено