Івано-Франківськ

НПП “Гуцульщина” отримав у постійне користування майже півтори тисячі гектарів землі

Відповідне розпорядження Кабмін підписав наприкінці листопада.

Ці землі розташовані на території сіл Кобаки, Вербовець, Люча, Уторопи та міста Косів. Про пише ПІК із посиланням на Суспільне.

Тепер Національний природний парк”Гуцульщина” буде сплачувати радам цих населених пунктів близько двох мільйонів гривень земельного податку. Також планують спільно з громадами розвивати ці території та залучати інвестиції.

За право постійного користування землями НПП боровся 18 років – з моменту створення у 2002-му. Серед причин затримки – спротив серед місцевої влади та “перетини” – деякі земельні ділянки на території парку вже перебувають у користуванні інших людей.

Унеможливлювала виготовлення документів і постійна зміна влади – кожне оновлення Кабміну вимагало переробки або перевірки документів.

Справа зрушила з місця у січні 2017-го року, коли Мінрегіон провів нараду та ухвалив відповідне рішення. Державні акти на постійне користування землею виготовлятимуться в три етапи.

 “Перший етап – вибрати безпроблемні території. На другому етапі – вибрати ті, де є незначні проблеми, які можна вирішити шляхом змін до, наприклад, Указу Президента України. І третій – такий як Пістинська сільська рада, яка чинить супротив. Тоді треба в законному порядку, через суди, чим ми тепер і займаємося, виборювати свої законні території”, – каже директор національного парку “Гуцульщина” Юрій Стефурак.

До слова, НПП “Гуцульщина” площею понад 32 тисячі гектарів на території Косівського району створено у 2002-му році на виконання Указу Президента України. У постійному користуванні парку є понад 7,5 тисяч гектарів землі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено