Івано-Франківськ

“Гоголь-Кабаре”: франківські актори розповіли про фрікнуту комедію (ФОТО, ВІДЕО)

Прем'єра вистави відбудеться 4 та 7 грудня на головній сцені театру.

Сьогодні, 2 грудня, Франківський драмтеатр провів пресконференцію з нагоди прем’єри фрікнутої комедії “Гоголь-Кабаре”, повідомляє ПІК.

540d8501 eb4b 4c5d acd4 a0b1b98f7f39

Однієї темної ночі персонажі семи творів Миколи Гоголя: «Вій», «Ревізор», «Мертві душі», «Ніс», «Шинель», «Повість про те, як посварилися Іван Іванович з Іваном Никофоровичем», «Тарас Бульба» і сам автор, зустрінуться у дивному кабаре. Загадкою залишається якою буде ця ніч і що трапиться на світанку.

Ексклюзивною є 6- метрова декорація, вибудувана на Головній сцені театру. Актори створили гротескових персонажів, які мають допомогти кожному побачити власні вади і “кепські вияви”, як писав Гоголь.

Ідея поставити таку виставу зародилася ще під час карантину. Кажуть, що захотілося розвеселити людей, дати нагоду глядачеві посміхатися і задуматися теж.

“Гоголь-кабаре – це дивна комедія. І театр, і кабаре і церква. Всі ці персонажі, які зустрінуться в кабаре, уособлюють людські гріхи. А кабаре – це місце, де вони можуть сповідатися, відпустити своїх демонів. Також ми поставили питання що таке вічне життя. І якщо буде суд, то як ми постанемо перед ним, та й загалом, що буде після смерті. Все це, але у форматі комедії. Гоголь-кабаре – це мікс із семи творів, цитат із листів загадкового Гоголя та ексклюзивної музики”, – розповідає режисер Жюль Одрі.

IMG 20201202 100733 038

Музику до вистави написала актриса Надія Левченко.

“Музика писалася під час карантину. Але на сцені не буде жодних музикантів, лише актори. Вся музика є простою, але з‘єднає виставу в одне ціле “, – розповідає Левченко.

У виставі беруть участь 20 акторів, 8 з низ виконують головні ролі, інші – виступають як музиканти.

“Вся ця робота музично-культурна. Я працюю з Франківським драмтеатром вперше, тут всі горять, обожнюю свою роботу. І додам, музика у виставі дуже точна, вишукана. “,–  художниця-постановниця Юлія Заулична.

Вирішили ставити Гоголя не тільки тому, що він геніальний, а тому, що зараз він звучить дуже сучасно. У його творах можна знайти роздуми про пошуки себе.

Прем’єру вистави можна побачити 4 та 7 грудня. Тривалість – 2 години.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено