Івано-Франківськ

Прикарпатців попередили: в обігу небезпечні хлібці з конжутом із Індії

В Україну небезпечний продукт міг потрапити з країн ЄС та Фінляндії.

02122020012

Прикарпатців попередили, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF): виявлена несанкціонована речовина оксиду етилену (0.094 mg/kg – ppm) у насінні кунжуту, що експортувалось з Індії, повідомляє відомство, пише ПІК.

Зазначають, що експортер Accura Enterprises Pvt Ltd, Gandhinagar, Gujarat через Нідерланди (імпортер: Dipasa Europe B.V., Enschede) імпортували насіння до країн-членів ЄС та до Фінляндії. Там воно було використане при виготовленні багатозернових круглих хлібців (виробник: Lantmännen Cerealia Oy, Kotka) та експортовано до України (отримувач: ПРАТ «Лантманнен Акса», вул. Привокзальна, 3, м. Бориспіль, 08304.

“Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та обігу й у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області”, – йдеться у повідомленні служби.

Цей запобіжний захід  передбаченаий частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”

Держпродспоживслужба області також звертається до прикапратців:

“Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392”.

Читайте також:

Дівчатам та хлопцям до 18 років не будуть продавати електронні сигарети в Україні

В Україні з 1 грудня зросли виплати страховок: яких і на скільки

Ваш гороскоп на тиждень: 30 листопада – 6 грудня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено