Івано-Франківськ

Театральний Оскар-2020 отримала вистава Франківського драмтеатру

Вистава "Дванадцята ніч, або Що захочете!" стала кращою у номінації Номінація «Краща експериментально-пошукова вистава». 

Сьогодні, 3 грудня, у Національному театрі оперети оголосили переможців всеукраїнського фестивалю-премії «Гра».

Про це повідомляє Главком, пише ПІК.

129117963 2733734620276739 7350985233647390217 o

Серед переможців вистава Івано-Франківського національного драмтеатру імені Івана-Франка “Дванадцята Ніч”, режисера Олексія Гнатковського та наших неймовірних акторів – ветеранів і волонтерів АТО/ООС. Керівник постановки – Ростислав Держипільський.

“Особисто я був щирим вболівальником шекспірівської вистави «Дванадцята ніч» (режисер Олексій Гнатковський), це експериментальний проєкт на базі Івано-Франківського Національного драмтеатру, до якого творчо долучилися українські воїни – учасники АТО. Деякі військові у процесі репетицій вивчали англійську мову і через злам давньої шекспірівської комедії вже на наші новітні часи прагнули комічними засобами реалізувати театральний і соціальний проєкт, в якому перемагає життєдайна сила братерства, гумору, стихія вічного театрального карнавалу”, –  прокоментував театральний критик Олег Вергеліс.

Довідково:

«GRA» або «Гра» («Great Real Art») – проєкт заснований і реалізований Національною спілкою театральних діячів України. Головна мета фестивалю – об’єднати всі театри країни та презентувати їх найкращі здобутки Україні та міжнародній спільноті, популяризувати національне театральне мистецтво в усіх його жанрах, стилях і формах, визначити провідні тенденції та стимулювати розвиток українського театрального конкурентного середовища.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено