Івано-Франківськ

На Прикарпатті громади виграли 42 проєкти на обласному конкурсі місцевого самоврядування

На їх реалізацію в наступному році з обласного бюджету спрямують понад 12 мільйонів гривень.

На Прикарпатті громади здобули  перемогу в 42 проєктах із 90 поданих від 59 громад. Про це повідомляє Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

“Переможців визначили за такими критеріями: забезпечення екологічної безпеки, підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції та реалізація програми DOBRE”, – зазначив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

На Прикарпатті із 90 проєктів від 59 громад, перемогу здобули 42 проєкти.

Найбільше проектів виграла Делятинська громада. У 2021 році там реалізують три ініціативи.

“За 140 тисяч гривень втілюватимемо проєкт з відновлення народних ремесел на території громади, а за 120 тисяч гривень реалізуємо ініціативу “Пригодницькі ініціативи Чорний шлях”. Окрім того, спільно з Яремчанською громадою втілюватимемо проєкт зі створення комплексної туристичної інфраструктури для підвищення потенціалу Яремче та Делятина”, – сказав очільник громади Богдан Клим’юк.

Ще два  проекти реалізовуватимуть у Брошнів-Осадській громаді. Йдеться про  будівництво каналізаційних мереж та споруд на них у селі Брошнів (500 тисяч гривень) та проєкт зі створення музею пам’яті “Пересильний пункт 1947-1953” (500 тисяч гривень).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено