Івано-Франківськ

Небезпечні Карпати: поради відчайдухам, які зібралися в гори взимку

Всіх хто збирається в гори, застерігаємо про погіршення погодних умов.

130749422 3504236196362857 3179884960227845389 o

В Управлінні ДСНС в Івано-Франківській області дали поради тим, хто планує вирушати вгору взимку:

  • НЕ ходіть в гори самостійно! Потрібно йти в невідомі маршрути разом з досвідченим провідником. Та й навіть відомі вам маршрути можуть стати фатальними, якщо не мати на підмозі хорошого друга. Також не мандруйте в компанії незнайомих людей – вони можуть вас покинути у складній ситуації, та й гори на людей впливають по різному – можлива неадекватна реакція через стрес.
  • Враховуйте «гірський фактор» погоди, адже на висоті, особливий тип клімату. Найгірша можлива погода в горах, – це дощ та туман. Також варто ходити Карпатами «разом із сонцем» – вставати в 5 годині на світанку і не ходити горами вночі, в темряві.
  • Купуйте якісне спорядження для гір! В першу чергу мова йде про міцне та зручне взуття. Одяг має бути легкий та непромокаючий (бажано 2 комплекти), адже погода в горах мінлива. Також варто брати в похід: якісний рюкзак, сірники та запальничку, ліхтарик, ніж, аптечку.
  • А ще краще, не ходіть в гори зимою! А зима в Карпатах починається з кінця листопада і закінчується в середині квітня – коли сніг майже повністю розтанув, окрім високих вершин. Якщо ви все-таки не можете всидіти на місці довгою зимою, то варто вибирати легкі маршрути поблизу вашого дому.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено