Івано-Франківськ

Чи відбудеться туристичний сезон 2020-2021 на Прикарпатті: які прогнози?

На це питання намагалися відповісти на засіданні Туристичної ради.

За словами голови «Асоціації готельєрів та власників садиб Яремчанщини» Тараса Тустанівського, можливий локдаун сильно вдарить по туристичному бізнесу, пише ПІК.

На початку весни, через оголошений карантин, туристична сфера не допрацювала 1-2 тижні в березні, але це було прийнятно. На даний час, коли очікують приїзду туристів на новорічно-різдвяні канікули, можливий локдаун дуже сильно відіб’ється на фінансах підприємців.

«Якщо говорити про те, яким може бути цьогорічний зимовий туристичний сезон в Карпатах, то ситуація є такою, яку ми не зможемо спрогнозувати і зрозуміти до кінця: як реагувати на усі ці виклики. На жаль, очікувати допомоги і певних алгоритмів дій від Уряду – не доводиться. Багато країн саме зараз почали послаблювати карантинні обмеження, а в нас їх почали посилювати», – розповідає голова Туристичної ради Андрій Матійчик.

На засіданні йшлося про те, що власники невеликих готелів готові переоблаштовувати їх на котеджі, аби забезпечити безпеку перебування туристів. Проте підприємці насторожені: якщо запроваджувати локдаун – то для усіх, а не вибірково.

Готові представники туристичної галузі і до так званого демпінгу цін від конкурентів. Також побільшало випадків, коли людина по якихось причинах не може приїхати на відпочинок, але причиною називає COVID. Тому в даний час для повернення коштів за бронювання готелів, туристів просять показати результат ПЛР-тестування.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено