Івано-Франківськ

Франківський бізнесмен запропонував детективам НАБУ допитати його в Австрії

Ексвласник "ВіЕйбі банку" Олег Бахматюк заявив, що вважає незаконними спроби НАБУ екстрадувати його в Україну та вкотре запропонував детективам бюро

6729651

Про це йдеться у заяві Бахматюка, опублікованій на сайті “Укрлендфармінгу“, агрохолдингу, власником якого він є.

Весь цей час найбільшими досягненнями НАБУ у цій справі були спроби моєї незаконної екстрадиції… Насправді і прокуратура, і Інтерпол при всьому бажанні не можуть виконати забаганку Артема Ситника – адже є угоди про міжнародне співробітництво, згідно з якими такі дії дійсно є незаконними.

Адже я не є в міжнародному розшуку, не ховаюcь від слідства, офіційно повідомив НАБУ і інші слідчі органи про моє фактичне місце перебування, а правоохоронні органи Австрії цю інформацію офіційно підтвердили. Більш того, я все чекаю офіційного візиту детективів НАБУ, готовий і хочу дати відповіді на будь-які їхні питання. І марно чекаю цього вже рік і 2 місяці“, – заявив Бахматюк.

За словами ексвласника “ВіЕйбі банку”, НАБУ свідомо рік і два місяці уникає його допиту, бо за його підсумками справу доведеться закрити.

НАБУ не цікавить повернення коштів до бюджету – пропонувались меморандуми, пропонувались вигідні для держави шляхи врегулювання питань заборгованості українських банків, що виникли внаслідок банківської кризи 2014-2017 років і політики НБУ. НАБУ не цікавить і пошук істини у цій справі, інакше мене б хоч раз допитали“, – зазначив він.

Бахматюк наголосив, що простіше все списати на екстрадицію, яка не вдалась, хоча допит, на його думку, НАБУ і не цікавить

Я заявляю ще раз: очікую візиту детективів НАБУ до офіційно відомого їм місця перебування, де в рамках міжнародного співробітництва згідно з установленими законодавством процедурами я готовий дати відповіді на питання НАБУ до мене.

Всі інші “відмазки” обґрунтовано вважатиму окозамилюванням українського суспільства і спробами НАБУ “повісити” провал розслідування на інші, непричетні до цього слідства, українські і міжнародні слідчі органи і правоохоронні структури“, – додав він.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено