Івано-Франківськ

20 грудня 2020: свята, події, іменини, прикмети

354-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 11 днів.

this day 4 1 1 1

Свята в Україні та світі 

Міжнародний день солідарності людей

Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, присвяченій проведенню першого Десятиліття ООН з боротьби з бідністю. Відзначається щорічно 20 грудня, починаючи з 2006 року. Резолюція ООН посилається на Декларацію тисячоліття, в якій говориться, що солідарність є однією з фундаментальних та універсальних цінностей людства, які повинні лежати в основі міжнародних відносин в XXI столітті. 

20 Mizhnarodnyj den solidarnosti lyudej International Human Solidarity Day

Окрім того, в Україні – День вшанування пенсіонерів і ветеранів МВС, у США – День «Йди колядувати», День сангрії, в Казахстані – День енергетика, у Макао – День заснування, в Казахстані – День фельд’єгеря, у Білорусі, Вірменії, Киргизстані – День співробітника органів національної безпеки, у Панамі – День жалоби, в М’янмі – День Бо Аун Чжао.

Іменини

У неділю, 20 грудня, іменини відзначають власники таких імен: Амвросій, Антон, Григорій, Іван, Павло. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

День Амвросія

За релігійним календарем сьогодні 20 грудня віряни вшановують пам’ять Міланського єпископа й проповідника Амвросія Медіоланского. Він входить в четвірку великих латинських вчителів церкви. Саме він звернув до християнства блаженного Августина та Анфісу Римську. Авторитет єпископа був настільки великий, що він впливав на політику Феодосія Великого – останнього імператора єдиної Римської імперії.

14 main

Звичайно, 20 грудня діє Різдвяний піст, тому гучних і веселих гулянь на День Амвросія не проводилося, так і стіл накривали не дуже багато. У народі зазвичай тривали приготування до свята Різдва Христового. Жінки наводили лад у хаті, прали, робили генеральне прибирання, перевіряли заготовки на зиму.

Чоловіки в цей день традиційно різали курей, свиней, коптили рибу, м’ясо, сало. А незаміжні дівчата вишивали, шили. Було повір’я в День Амвросія, яке засвідчував, що чим красивіше буде наряд у дівчини, тим швидше вона вийде заміж. 

Народні традиції та прикмети

  • Якщо йде мокрий сніг, то літо дощовим буде.
  • Якщо сніг легкий і сухий, то чекай посухи в літній період.
  • Якщо сонце оточене туманом, буде сильна заметіль. Якщо за хмари ховається, чекай снігопаду.

    60183e5c 4eaa 4d19 9820 b0f8c68ae8d2 scaled

Що не можна робити сьогодні 

  • Посиденьки та братчини не проводилися аж до 6 січня. Віряни люди строго дотримувалися Різдвяного посту.
  • Також у цей день не можна лихословити.
  • Ще не варто зустрічатися з людьми, які вам неприємні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено