Івано-Франківськ

На Франківщині прийняли обласний бюджет на 2021 рік: йдеться про мільярди (ВІДЕО)

Фінансовий ресурс бюджету Прикарпаття на наступний рік становитить 2 млрд. 523,4  мільйони гривень.

P1290243.00 02 07 01.Still002 scaled
На Франківщині друга сесія облради прийняла сьогодні, 23 грудня,  обласний бюджет на 2021 рік. Фінансовий ресурс кошторису
становить  2 мільярди 523,4  мільйони гривень.

Незважаючи на те, що питання бюджету було у порядку денному аж 33-м, депутати дочекалися його розгляду, обговорення та прийняття остаточного рішення. “За” проголосували 78 депутатів облради.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич сказала, що в обласному бюджеті-2021 враховані всі підвищення рівнів соціальних стандартів. Зокрема, збільшення мінімальної заробітньої плати: з першого січня 2021-го року до 6 000 гривень, а з першого грудня 2021 року  – 6 500 гривень. 

Попри те, що планові доходи та видатки обласного бюджету доволі збалансовані, депутати мали до кошторису серйозні зауваження та пропозиції.

Зокрема, Іван Депутович звернув увагу, що передбачено недостатньо коштів на встановлення пожежної сигналізації в освітніх закладах.

Дмитро Дзвінчук пропонував збільшити обсяги коштів на підвищення кваліфікації депутатів та працівників місцевих органів влади.

Сергій Басараб зауважив, що в обласному кошторисі не передбачені кошти на розвиток “Зелених садиб” та зменшені видатки на ремонт місцевих доріг.

  • Детальніші характеристики бюджету Прикарпаття на наступний рік – дивіться у сюжеті.

Читайте також:

Розпочала роботу сесія Івано-Франківської облради: основне питання – бюджет області на 2021 рік (ФОТО)

Лише три райони Прикарпаття виконують свої зобов’язання перед бюджетом області

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено