Івано-Франківськ

“Івано-Франківськгаз” подав до суду на 8 тисяч прикарпатців у грудні

В грудні понад 8 тисяч споживачів отримали досудові повідомлення, а з початку року – понад 70 тисяч. 

“Івано-Франківськгаз” продовжує подавати до суду на мешканців області, які систематично не сплачують за транспортування газу. Про це повідомляє АТ “Івано-Франківськгаз”, пише ПІК.

"Івано-Франківськгаз" продовжує подавати до суду на мешканців області.

“Частина прикарпатців зрозумівши наслідки несплати рахунку за доставку газу, почала вчасно розраховуватися за отримані послуги. Адже судові витрати, а це до 2,1 тис., та виконавчий збір – 10% від суми заборгованості, часто перевищують суму боргу. За останні місяці рівень розрахунків збільшився. Наразі мешканці області боргують 45 млн грн за доставку газу”, – зазначив комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик.

До суду передають справи, незалежно від суми заборгованості. Якщо споживач не може вчасно оплатити послуги газорозподільної компанії, він може написати заяву на реструктуризацію боргу.

До слова, проблема заборгованості за розподіл газу для “Івано-Франківськгазу” стоїть дуже гостро. Адже ці кошти є головним джерелом фінансування діяльності газорозподільної компанії. Підприємство спрямовує їх на утримання аварійно-диспетчерської служби, обслуговування газорозподільної системи, а це понад 15,5 тис. км газопроводів, 826 газорегуляторних пунктів та 1461 шафовий газорегуляторний пункт, а також багато іншого обладнання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено