Івано-Франківськ

На Прикарпатті у січні ціна за газ складатиме майже 10 гривень/м³

З Нового року на Івано-Франківщині та у всій Україні подорожчає газ.

На Прикарпатті мешканці області в перший місць Нового року більше платитимуть за газ. Про це повідомляє “Івано-Франківсьгаз Збут”, пише ПІК.

На Прикарпатті мешканці області в перший місць Нового року більше платитимуть за газ.

“Ціна природного газу для побутових споживачів у перший місяць нового року складатиме 9,887518 грн/м³ з урахуванням ПДВ, що в переводі на енергоодиниці складатиме 0,9394978 грн/кВт*год”, – йдеться у повідомленні.

Фахівці підприємства зазначають, що з відкриттям 1 серпня 2020 року ринку газу для населення і фактичного скасування державного регулювання ціни на газ, на вартість енергоресурсу, окрім внутрішніх факторів, безпосередньо впливають котирування на найбільших європейських енергетичних біржах (NCG, TTF).
Після нетривалої стабільності в цінах, в останні тижні газ на європейському континенті знову почав різко дорожчати. За останній місяць його вартість зросла більш як на чверть. Так, на європейському хабі TTF з 25 листопада по 24 грудня ціна зросла на 25,7%, а на хабі NCG на 26,8%.
За рахунок раніше укладених контрактів з європейськими постачальниками ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” збільшив вартість газу лише на 12% у порівнянні до ціни листопада-грудня.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено