Івано-Франківськ

У Львові священник не впускає парафіян до храму (ВІДЕО)

У церкві Святого Духа, що у мікрорайоні Левандівка розгорнувся скандал. Віряни храму вимушені молитися на вулиці.

У Львові священник приватизував церкву, яку парафіяни власними силами збудували в 2009 та оформив її на своїх рідних, пише ПІК.

“Дожилися на старості років, щоб нас до церкви не пускали. А де ж ті слова: “Прийдіть до мене всі, змучені, обтяжені”…, а перед нами священник закрив ворота”, – каже парафіянин храму Святого Духа Василь.

Місцевий парох Павло Горуйко змінив замки до воріт та церкви. Священник проводить богослужіння, проте лише для декількох вірян, які підтримують його дії.

Парафіяни змушені пробиратись на територію святині крізь щілини в огорожі та слухати відправу на вулиці, яку провадить отець Олег Деревняк, декан Львівської єпархії ПЦУ.

“Через шахрайський спосіб віддав землю. Позичив начебто гроші у свого зятя 100 тис. грн і дав в іпотеку землю парафії. Тепер, якщо люди не віддадуть ці гроші, то земля під храмом перейде у власність зятя священника”, – розповідає отець Олег.

Про шахрайство з боку отця люди дізналися, коли відбувся перехід з Автокефальної церкви до ПЦУ. Тоді треба було перереєстровувати святиню, але процедуру Павло Горуйко затягував. 

Люди обурені та вже звернулися до суду, щоб документ купівлі-продажу на церкву визнали недійсним. Правоохоронці у свою чергу проводять досудове розслідування.

Детальніше у сюжеті НТА.

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено