Івано-Франківськ

ТОП-5 яскравих особистостей Прикарпаття, що зійшли з Олімпу влади: де пригодилися? 

Кажуть, що наразі втратили тільки головну біль від попередньої роботи.

Прикарпаття. Рік 2020-й практично завершився. Хтось остаточно підраховує здобутки, хтось важко переживає втрати – в тому числі політичні, посадові. Поговоримо насамперед про екс-мерів, без яких ще недавно було важко уявити собі суспільно-політичний горизонт Франківщини. 

photo 2020 10 08 11 08 49 1024x665 1 scaled

Роксолана Джура (на фото) –  з 2015 року була єдиною на Прикарпатті жінкою-головою міста. Очолювала Бурштин. За булаву цього року не боролася. Що не буде висувати свою кандидатуру на наступну каденцію, говорила ще з весни, але ніхто не вірив. Інтрига трималася до останнього. Однак, пані Роксолана дотримала свого слова. Вона розуміла – це різні речі: керувати одним Бурштином і цілою ОТГ, у якій тепер 18 населених пунктів. Проте на посаду голови було 11 претендентів.

Роксолана Джура збиралася в депутати обласної ради від всеукраїнської партії мерів “Пропозиція”. Не сталося. Івано-Франківська ТВК не зареєструвала кандидатів від “Пропозиції” на участь у виборах, заявивши, що представники цієї політсили запізно принесли документи. Джура була у списку першою.

Зараз вона ще відпочиває.

“Є пропозиції щодо працевлаштування. Але ще не визначилась, якій віддати перевагу: освітянській чи державницькій. Можливо, повернуся на викладацьку роботу у Бурштинському енергетичному коледжі, на кафедру економіки ІФНТУНГ”, – сказала Роксолана Олександрівна.

До слова, після «відставки» Роксолани Джури, склад мерів Прикарпаття у гендерному сенсі не змінився. Зараз у ньому теж тільки одна жінка – Тетяна Градюк, голова Тисменицької ОТГ.

Зазначимо, що цього року на крісла мерів був дуже високий попит. Адже очільники багатьох міст мали шанс бути й головами великих об’єднаних територіальних громад з чималими ресурсами, громадськими та власними планами.

Володимир Гаразд втретє перемагає на виборах міського голови Долини | ВІКНА. Новини Калуша та Прикарпаття

Володимир Гаразд (на фото) – екс-мер Долини мав такі плани. Але на виборах уступив кандидату від «Свободи» Івану Диріву.

Нагадаємо, що на пост голови Долинської ОТГ (голови Долини), як писала ПІК, претендували 6 кандидатів. Дирів 25 жовтня здобув перевагу у 519 голосів. Гаразд гордо визнав поразку. Він керував Долиною з 2006-го року. Двічі переобирався на посаду міського голови Долини – у 2010-му та 2015-му роках. Був ініціатором створення Долинської ОТГ, яку торік й очолив.

Результати виборів-2020 не заперечував.

“Я вдячний Богу, що за ці 15 років дав мені можливість змінити моє рідне місто. Дякую усім, хто мене підтримував і допомагав“, – оперативно прокоментував результати виборів-2020 в соцмережі.

Гаразд, за його словами, віддав наступнику місто у доброму стані, перспективним і цікавим для інвесторів.

Сам Володимир Гаразд став депутатом міськради, очолив найбільшу депутатську фракцію ЄС, та й взагалі  має чим займатися в житті – у нього багатогалузевий бізнес “Солодка Долина”, в якому він має частку 20%. Продукція компанії експортується в різні країни світу.

На жаль, кілька тижнів тому Володимир Гаразд захворів на коронавірус. ЗМІ повідомляли, що лежав у реанімації. Долиняни бажають пану Гаразду остаточно одужати.

Жодних симптомів немає: мер Коломиї та заступник підчепили COVID-19 (ДОКУМЕНТ)

Ігор Слюзар (на фото) – екс-голова Коломиї, голова “Української народної партії”, хоча йшов на вибори самовисуванцем.

Пан Слюзар був головою міста 10 років. На виборах 2020-го уступив нинішньому голові Долинської ОТГ, теж самовисуванцеві Богдану Станіславському.

Після поразки пан Слюзар сказав:

“Мені взагалі було весело. З 13 кандидатів 10 агітували не за себе, а агітували проти мене”.

Щодо планів на найближче майбутнє, то Ігор Богданович зауважив на телебаченні:

“Політика — це кімната, двері в якій відкриваються в один бік. Туди заходиш, а вийти важко. Але в коломийській політиці я досяг найвищого рівня. Повертатися не хочеться. Хотів би спробувати себе в державному управлінні”.

Ігор Слюзар зізнався, що має кілька пропозицій щодо подальшої роботи. Але вони пов’язані з переїздом, який йому не підходить. Тож до весни буде обдумувати ситуацію.

Мер Галича Орест Трачик заробив 421 тисячу гривень у 2018 році - Галичина

Орест Трачик (на фото) – екс-голова Галича, керував містом 15 років. На місцевих виборах цього року свою кандидатуру на новий термін не висував, оскільки мова йшла вже не просто про крісло мера, а про посаду голови Галицької ОТГ, у складі якої – місто Галич та ще 25 сіл.

Пан Орест – людина пенсійного віку, розумів, що треба дати дорогу молодшим. На вибори пішов його перший  заступник – Володимир Чуйко, від «ЄС», але програв нинішньому голові Олегу Кантору, самовисуванцеві.

Така ситуація засмутила Ореста Антоновича. На урочисту сесію міськради нового скликання він не прийшов, хоча щиро запрошували.

Сьогодні ми телефоном поспілкувалися з паном Трачиком. Якраз ішов до церкви. Наразі просто перебуває на заслуженому відпочинку.  Але розглядає пропозиції щодо роботи, які поступили йому від держустанов та бізнесу.

unnamed 2 2

Ігор Матвійчук – екс-голова міста Калуша. Людина команди Ігоря Насалика. У Калуші кажуть, що за Матвійчука стратегічним керівником міста залишався саме Ігор Степанович. Цьогоріч він балотувався на посаду голови Калуської ОТГ (мером був двічі). Тож Матвійчук навіть не висував свою кандидатуру (всього було 11 кандидатів). І після виборів не давав своїх оцінок тому, що у підсумку сталося.

Новим головою Калуської ОТГ став «свободівець» Андрій Найда. За нього проголосували 11 155 виборців, за Ігоря Насалика – 8924. Пан Насалик, проти якого, за його словами, за останні чотири роки вийшло 20 тисяч компроментуючих публікацій, одразу привітав переможця виборів:

“Калуська ОТГ здійснила свій вибір ! Вітаю Андрія Найду з перемогою! Успіхів, нових ідей і креативних рішень! Нехай «громада щасливих людей” втілиться в реальність, а очі людей випромінюють добро і подяку, надихаючи Вас на нові звитяги в будівництві та розвитку громади”. 

З власних джерел ПІК стало відомо, що зараз екс-мер Ігор Матвійчук перебуває у Львові, там живе його мама, там має своє житло. Про роботу ще особливо не думає.

До речі, за законом всі мери, які склали свої повноваження після цьогорічних виборів,  ще пів року можуть отримувати свою попередню, “мерську” зарплату. Тож зрозуміло, що ніхто з них нікуди не квапиться. Наразі на хліб з маслом грошей вистачає.

Нагадаємо, що у восьми містах Прикарпаття перемогу на виборах здобули чинні до виборів міські голови.
Найбільше голосів – 84,7 %,  набрав на місцевих виборах-2020 в  України очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків.

z1581421886a324i scaled

До слова, цьогоріч втратив булаву попередній голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів. Указ про його призначення на посаду Президент Зеленський підписав 24 квітня, а Указ про звільнення – 5 листопада 2020. Загроза ж втрати високої посади виднілася над Віталієм Васильовичем ще у вересні – через недоліки у ліквідації наслідків повені на Прикарпатті.

Щоправда, Віталій Васильович після ОДА не став “байдикувати”: пішов заступником до голови Івано -Франківської ОТГ, часто буває у селах громади. Це не поганий приклад для тих посадовців, що зійшли з “Олімпу” і сидять у підніжжя.

Публікацію підготувала Марія Палюга.

Через тиждень після виходу у світ цієї публікації, Прикарпаття облетіла сумна звістка: 6 січня 2021 року Володимир Гаразд відійшов у засвіти. Коронавірус забрав у нього шанси на життя. Світла пам’ять.

Читайте також:

З’явилося відео прощання долинян з Володимиром Гараздом

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено