Івано-Франківськ

Чи вплинув вибух на газогоні біля Лубен на підземні сховища газу

Розслідування причин аварії не виключає можливість диверсії або спроби незаконної врізки у газогін.
Вибух на газогоні поблизу Лубен: без газу залишились 3,5 тисячі абонентів (ФОТО)

Вибух на газогоні поблизу Лубен: без газу залишились 3,5 тисячі абонентів (ФОТО)

“Укртрансгаз” на сторнці у Фейсбук заявляє, що аварія на ділянці магістрального газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” біля міста Лубни на Полтавщині, яка сталася у суботу, 9 січня, не вплинула на роботу українських підземних сховищ газу (ПСГ), повідомляє ПІК.

“Вся система підземних газосховищ працює в штатному режимі. “Укртрансгаз” готовий за необхідності змінити режим відбору газу до ПСГ, щоб в повному обсязі виконати замовлення своїх клієнтів. Також, завдяки злагодженим діям операторів ГТС та ПСГ, зобов’язання по транзиту природного газу з РФ до країн Європи буде виконано в повному обсязі”, – йдеться у повідомленні оператора газових сховищ компанії “Укртрансгаз”, що належить “Нафтогазу”, на сторінці в соцмережі Facebook.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що  відновлена подача газу в ті населені пункти, де з 9 січня його перекрили.

Між тим оператор газотранспортних систем (ГТС) України повідомив про завершення першого етапу ліквідації аварії.

“Сьогодні Оператор ГТС України здійснив схему-переключення подачі газу через ГРС “Куйбишево”, щоб відновити газозабезпечення майже трьом тисячам абонентів, які залишилися без газу після аварії на трубопроводі поблизу міста Лубни”, – зазначається у повідомленні на сторінці Оператора ГТС у Facebook у неділю, 10 січня.

При цьому Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомляє, що станом на ранок неділі, 10 січня, вже не спостерігається факельне горіння на місці аварії.

Щодо причин вибуху, то розслідування аварії не виключає диверсію.

 “Розслідування встановить ймовірні причини аварійної ситуації, включно з можливістю диверсії або спроби незаконної врізки”, – повідомляє пресслужба оператора на сторінці у Facebook.

Раніше Товариство з обмеженою відповідальністю “Оператор газотранспортної системи України” (ОГТСУ) повідомило, що аварія жодним чином не вплине на транзит природного газу до Європи.

ДОВІДКОВО: Магістральний газопровід “Уренгой-Помари-Ужгород” був побудований в 1983 році для доставки природного газу з родовищ Західного Сибіру в країни Центральної і Західної Європи.

Читайте також:

Вибух на газогоні поблизу Лубен: без газу залишились 3,5 тисячі абонентів (ВІДЕО, ФОТО)

На Прикарпатті згорів житловий будинок

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено