Івано-Франківськ

Стала відома магнітуда землетрусу на Львівщині

Нещодавно підземні поштовхи також зафіксували у Мукачівському районі Закарпатської області.

На Львівщині, в селі Луки (57 км від Львова), 10 січня, сейсмічні прилади зареєстрували підземні поштовхи, повідомляє прес-служба ГСЧС України, пише ПІК.

“10 січня о 13:13 в районі с. Луки Самбірського району вимірювальними приладами сейсмічної станції Карпатського регіону було зафіксовано підземний поштовх магнітудою близько 1,9 бала, без негативних наслідків (не відчувається на поверхні людиною)”, – розповіли рятувальники.

Нагадаємо, в ніч на 3 січня в Мукачівському районі Закарпатської області  зареєстровано підземні поштовхи магнітудою 1,8 за шкалою Ріхтера. При цьому з населених пунктів інформація про землетрус не надходила.

З історії питання: В Україні значні сейсмічні процеси існують на заході країни, зокрема в Закарпатті, де неодноразово були землетруси інтенсивністю 6-7 балів. Епіцентри цих землетрусів були в районах Сваляви, Довгого, Тересви, Мукачевого, Ужгорода. Землетрус, який стався 15 жовтня 1834 р. (до 7 балів), охопив значну територію Закарпаття (приблизно від Сваляви до Рахова).

У центральній частині західних областей України землетруси інтенсивністю до 6 балів в епіцентрах були зафіксовані в Кам’янці-Бузькій та Заліщиках.

Читайте також:

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (04.01 – 10.01) – ФОТО

Ваш гороскоп на тиждень: 11 – 17 січня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено