Івано-Франківськ

Долинську та Рожнятівську РДА приєднають до Калуської: скоротять працівників

У Калуській РДА встановлено комісію з реорганізації Долинської, Рожнятівської райдержадміністрацій шляхом їх приєднання до Калуської.

Долинську та Рожнятівську районні державні адміністрації реорганізують. В Калуській  РДА 11 січня відбулося перше засідання комісії з реорганізації, пише ПІК.

“Уповноваженим особам доручено здійснити заходи щодо попередження про можливе наступне звільнення працівників райдержадміністрацій, які реорганізовуються, про що видано відповідне розпорядження”, – йдеться у повідомленні Калуської районної державної адміністрації.

Долинську та Рожнятівську районні державні адміністрації реорганізують.

На даний час у Калуській райдержадміністрації штатна чисельність становить 87,5 штатних працівників, у Долинській РДА – 98, у Рожнятівській РДА – 89.

Загальна чисельність у 3 райдержадміністраціях – 274,5 працівників. Після реорганізації, штатна чисельність у Калуській райдержадміністрації становитиме 163 штатних працівники.

“У першу чергу треба діяти в рамках Закону і не забувати, що за кожним рішенням стоять люди. Тож не маємо права на помилки!”, – наголосила голова Калуської РДА Жанна Табанець.

До слова, в результаті децентралізації влади в Україні Урядом та Верховною Радою створено 1469 територіальних громад замість 11,5 тис. місцевих рад та утворено 136 районів замість 490. Разом із скороченням кількості районів має відбутися і скорочення кількості районних державних адміністрацій. Зокрема, на Прикарпатті буде всього 6 районів, замість 14.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено