Івано-Франківськ

Держслужбовцям дозволили працювати до 70 років

13 січня президент Володимир Зеленський підписав закон, що дає держслужбовцям можливість працювати до 70 років, натомість скасовує всі конкурси на

Згідно з підписаним законом №1086-ІХ, державний службовець за рішенням роботодавця може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за власною згодою.

“Рішення про продовження строку перебування на держслужбі ухвалює суб’єкт призначення щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку“, – йдеться в повідомленні.

Термін перебування на службі в органах місцевого самоврядування може бути продовжено, але не більш ніж на п’ять років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради. Рішення про продовження строку перебування на службі в органах місцевого самоврядування ухвалює голова відповідної ради щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Також законом передбачено, що повноваження щодо керівника Апарату Верховної Ради України, в разі досягнення ним 65-річчя, здійснює голова Верховної Ради.

За цим же законом на період дії карантину призупинено проведення конкурсів на посади державної служби.

У новостворених органах державної влади, що були утворені протягом дії карантину, добір на посади державної служби в установленому Кабінетом Міністрів порядку не проводиться. Призначення на посади державної служби в таких органах здійснюється виключно за результатами конкурсу відповідно до положень Закону України “Про державну службу“, – йдеться в повідомленні.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено