Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині лісівники до свят продали понад 3 тисячі дерев

Прикарпатці здебільшого цього року віддавали перевагу ялинкам у горщиках.

На Івано-Франківщині  до новорічно-різдвяних свят державні лісові господарства, реалізували 3,5 тисячі хвойних дерев, на суму 420 тисячі гривень. Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ), пише ПІК.

На Івано-Франківщині підбивають підсумки ялинкової кампанії.

“Цьогоріч реалізація новорічної зелені у держлісгоспах, у порівнянні з минулим роком, зменшилася майже на 3 тисячі, хоча державні лісові господарства Франківщини мали дозвіл на заготівлю понад 30-ти тисяч новорічних дерев”, – зазначає Олег Ярошик, т.в.о. начальника Івано-Франківського ОУЛМГ.

Також пан Олег додає, що свідомість людей змінюється і це не може не тішити: купуючи живу ялинку з биркою (легальну), покупець дбає, найперше, про своє здоров’я та довкілля, а по-друге, фінансово підтримує працю лісівників, які спеціально до свят вирощують хвойну зелень.

До слова, в Україні, протягом новорічного періоду, підприємства, що координуються Держлісагентством, реалізували майже 475 тис. ялинок на суму понад 39 мільйонів гривень. За кількістю проданої новорічної зелені лідирують Полтавщина (68,3 тис. хвойних дерев), Волинь (59,1 тис.), Cумщина (43,2 тис.).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено