Івано-Франківськ

У курячих крильцях з Польщі виявили сальмонелу

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечні курячі крильця, які експортувалися із Польщі.

У курячих крильцях виявили сальмонелу: держпродспоживслужба просить  прикарпатців утриматися від їх вживання. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

До уваги прикарпатців: держпродспоживслужба просить утриматися від вживання курячих крилець.

“До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) та до України (отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс», вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371)”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, згідно з рахунком-фактурою, із Республіки Польща (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) направлено заморожену курячу печінку до ТОВ “Агропобутсервіс”.

До слова, Сальмонельóз (лат. salmonellosis) – інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella. Симптоми сальмонельозу: підвищення температури тіла, головний біль, слабкість, нездужання, біль у животі, нудота, блювання, діарея.

Великий відсоток випадків зараження людей відбувається через продукти харчування – яйця, м’ясо птахів, тварин, риби, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, фрукти, кондитерська продукція.

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено