Івано-Франківськ

У Коломиї постачальник води хоче підняти тариф на 68%: що скаже влада

У приклад ставлять міста Івано-Франківськ та Бурштин, де за підтримки народних обранців плата за воду уже виросла.

У Коломиї КП “Коломияводоканал” звернувся до виконкому міської ради, міського голови та депутатського корпусу з проханням підвищити тариф на водопостачання та водовідведення, повідомляє КП на своєму сайті, пише ПІК.

20210106224329 9490

“Це необхідно з огляду на нерентабельність діючого тарифу який, фактично, змушує наше підприємство працювати собі у збиток”, – йдеться у повідомленні.

Далі “Коломияводоканал”  викладає свої  обґрунтування:

“Оскільки тарифи розраховувалися на 2019 рік, у зазначених розрахунках не враховано підвищення прожиткового мінімуму, який зараз дорівнює 2 270 грн. проти 1921 врахованого у тарифі 2019 року (зріс на 18%). Також не враховано підвищення мінімальної заробітної плати до 6 000 грн. проти закладених у тарифі 4173 грн на місяць (ріст на 44%)”.

Також зазначають, що вартість матеріально-технічних ресурсів розрахована на основі цін 2018 року і не відповідає реальності. Така ж ситуація і з закладеною ціною на електроенергію. Вона річної давності. А саме 2, 50 грн за 1 кВт. Станом на сьогодні вартість одного кіловата зросла на 7,6% і дорівнює 2,69 грн/ кВт*год.

“Для того, щоб відшкодовувати собівартість наданих послуг та покрити майже  два мільйони гривень  збитків підприємства, економічно обгрунтований тариф на водопостачання та водовідведення з урахуванням можливості повертати кредитні зобов’язання водоканалу має становити 43,25 грн (з ПДВ)”, – підрахували у водоканалі.

У “Коломияводоканал” сподівалися, що прохання про нові тарифи депутати Коломийської міськради розглянуть уже сьогодні, 13 січня, на шостій (позачерговій) сесії восьмого демократичного скликання. Вона має відбутися о 16:00.

Однак,  у порядку денному, який завчасно оприлюднили, питання про тарифи на воду немає. Щоправда, сесія може внести його на початку свого засідання.

Читайте також:

У Коломийській дитячій лікарні зробили ремонт

В Україні прогнозують зниження ціни на газ на 44%

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено