Івано-Франківськ

Прикарпатський університет співпрацюватиме з Вигодською ОТГ

Особливу увагу звернуть на підготовку та реалізацію проєктів у таких напрямах, як сільський  та рекреаційний туризм.

0474 1024x576 1 scaled

13 січня відбулося підписання угоди про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Вигодською селищною об’єднаною територіальною громадою щодо реалізації державних і регіональних програм освіти в Україні, Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Документ про партнерство підписали ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та голова Вигодської ОТГ Микола Мацалак.

Про це йдеться на сайті вишу, пише ПІК.

Також відбулася робоча зустріч з обговорення пропозицій з підготовки фахівцями університету проєктів, які б сприяли розвиткові громади та шляхи їх реалізації.

«Університет вже має певний  досвід співпраці з ОТГ краю. Симбіоз університету і громади на сьогоднішній день є найбільш оптимальним. З одного боку, ніхто так не знає регіон, як його жителі. З іншого – ми маємо фахівців та досвід грантової роботи, яка дозволить допомагати регіонам розвиватися. Саме вплив на розвиток регіону є одним із пріоритетних напрямів стратегії Прикарпатського університету», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Відзначили, що варто звернути особливу увагу на підготовку та реалізацію проєктів у таких напрямах, як сільський  та рекреаційний туризм.

«Це дуже добра ініціатива Прикарпатського університету допомагати громадам. Потреба в розвитку інфраструктури, в рекреації існує і сьогодні. Дуже добре, що громадою опікуються спеціалісти. Ми знаємо, що таке написати проєкт. І громаді, і депутатському корпусові, виконавчому комітетові громади варто скористатися допомогою Прикарпатського університету і реалізовувати все більше проєктів,  вишукувати кошти для їх співфінансування», – зазначив нардеп Олександр Матусевич,

Також запропонували на даному етапі співпраці розпочати втілення проєкту веломаршрутів, який розробили студенти-економісти. Зауважили, що на різних спеціальностях ПНУ навчається більше 60-ти студентів, які проживають на території ОТГ Долинщини.

« Участь студентів у житті громади – це добра практика. Адже є можливість готувати фахівців для своєї громади. Молоді люди переконані, що їх ідеї відрізняються від бачення старшого покоління і вони хочуть, щоб в громаді було втілено те, з чим їм далі жити. Молоде покоління дивиться далекоглядніше, але звичайно їм потрібен досвід, щоб скорегувати свої кроки і поставити в компетентні рамки. Це – поєднання молодіжної ідеї з досвідом», – зазначила Світлана Кропельницька, директорка Проєктно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» Прикарпатського університету, доцентка кафедри фінансів економічного факультету

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено