Івано-Франківськ

У Раді хочуть повернути пільговий тариф на електроенергію для населення

Проєкт постанови зареєстрували 14 січня.

У Раді зареєстрували проєкт постанови про вжиття невідкладних заходів для повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год (у розмірі 90 копійок).

Про це повідомляє ЕП, пише ПІК.

Серед авторів проєкту постанови – нардепи від “Слуги народу”, “Батьківщини” та “За майбутнє”.

У пояснювальній записці йдеться, що унаслідок встановлення з 1 січня до 31 березня 2021 року фіксованих цін на електроенергію для побутових споживачів на рівні 168 копійок за 1 кВт-год “більшість пенсіонерів, які всіляко заощаджували електроенергію завдяки пільговому тарифу, з 1 січня змушені майже вдвічі більше сплачувати за платіжки”.

“З огляду на це, постала нагальна потреба вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год”, – заявили нардепи.

Своїм проєктом постанови вони хочуть доручити уряду “невідкладно” внести зміни до фіксованих цін на електроенергію для побутових споживачів, повернувши пільговий тариф за перші 100 кВт год.

Нагадуємо: 

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Також читайте:

Зниження ціни на газ в Україні: як це відбудеться і хто платитиме

Якою буде доля локдауну після 24 січня: відповідь Шмигаля

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено