Івано-Франківськ

Що таке локдаун у селі: Задністрянське на Прикарпатті (ФОТО)

Поліція виявляє порушників карантину та складає адмінпротоколи.

Локдаун у селі – це тема, яку в Україні практично не обговорюють. Однак посилений карантин у сільській місцевості все ж таки діє, з’ясували журналісти ПІК.

Немає опису.

На вулицях села Задністрянське Бурштинської ОТГ (ще Галицький район), важко впіймати ознаки карантину. Люди пересуваються без захисних масок. Однак перед дверима продовольчого магазину чи амбулаторії кожний одразу  надягає маску. До того ж у приміщеннях люди тримають соціальну дистанцію.

Немає опису.

Немає опису.

Щодо непродольчих торгових точок – усі в населеному пункті закриті. Люди дещо нервують з цього приводу, але продавці строго дотримуються епідемічних вимог, магазини не відкривають.

Немає опису.

Також не працює у селі Будинок культури, де “у вільні від карантину” часи завжди кипіла гурткова робота, проводили репетиції та готувались до виступів творчі колективи.

Закрита й місцева школа. Право на вхід мають тільки працівники — за умови дотримання карантинних вимог. Усі 168 учнів проводять канікулах вдома. Хоча у попередні роки під час зимових канікул часто збирались у своїй ЗОШ.

Зараз директор навчального закладу Надія Белей особисто слідкує, щоб вимоги посиленого карантину ніхто не порушував. На запитання журналіста ПІК, що таке локдаун у селі, вона сказала:

“Що таке? Ось стояла якось поліцейська машина неподалік магазину. Потім працівник у формі виписав штраф жіночці – 170 гривень за те, що була в магазині без захисної маски. Так само сталося з водієм шкільного автобуса, що не мав на собі маски за кермом. Та справа не тільки у штрафах. Коронавірус дійсно небезпечний і усім треба берегтися”.

Зазначимо, що у селах для цього є більше можливостей, ніж у містах. Тут немає пасажирського транспорту, де зазвичай спостерігається скупчення людей. Вкрай мало мешканців Задністрянського можна побачити й на вулицях села. Сприяють такій “самоізоляції” й міцні морози, що нарешті прийшли на Франківщину.

Читайте також:

МОЗ не вимагатиме продовжувати локдаун після 25 січня

Українцям нагадали, що монети, виведені з обігу, треба здавати у банки за гроші

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено