Івано-Франківськ

Як молодь з усієї України руйнувала свої стереотипи у Верховині

На форумі зібралася молодь з заходу, сходу та півдня України.

BK0A6493 scaled

В грудні 2020 року громадська організація «Інститут неформальної освіти» провела всеукраїнський форум в смт Верховина, на якому зібрала молодь з заходу, сходу та півдня України, повідомляє ПІК.

BK0A6446 scaled

Для чого та чому?

Форум відбувався в рамках проекту «Освітня станція «Д»», ціллю якого є позитивна взаємодія та формування діалогу між жителями України з різних регіонів, конструктивне обговорення соціальних тем молоді із малих міст, формування аналітичного мислення та подолання учасниками поширених стереотипів у суспільстві.

BK0A5434 scaled

Ми вирішили поспілкуватися з учасниками форуму та дізнатися їхні враження.  Першою була одеситка Єлизавета Іванова, яка розповіла нам про своє упередження, що було зруйноване завдяки форуму:

«У меня всегда было одно единственное предубеждение по отношению к людям из западной Украины, то что у них есть предубеждение по отношению ко мне, например то, что если я говорю на русском языке, то я проросийская, не разделяю их ценности или вообще какой-то странный человек и я думала, что некоторые из них хотят заставить меня разговаривать на языке, который не является для мене родным. Но столкнувшись здесь на форуме с людьми из разных уголком Украины, я поняла что у них такого предубеждения или требования ко не нет – и мне прям полегчало.». /«У мене завжди було одне єдине упередження по відношенню до людей з західної України, то що у них є упередження по відношенню до мене, наприклад те, що якщо я розмовляю російською мовою, то я проросійська, не поділяю їх цінності або взагал дивна людина і я думала, що деякі з них хочуть змусити мене розмовляти мовою, яка не є для мене рідною. Але зіткнувшись тут на форумі з людьми з різних куточком України, я зрозуміла що у них такого упередження або вимоги до мене немає – і мені прям полегшало. ».

Саме тому, на думку, Єлизавети комунікація між учасниками виявилась плідною, адже кожен зміг почуватися вільно, невимушено. Молодь могла ділитися своїми поглядами та не боятися відчути осуд, адже до такого результату вели всі попередні етапи проекту.

BK0A5696 scaled

Інший учасник Ілля Богатчук, виходець зі смт Верховина, стверджує, що на нього максимально позитивно повпливав форум, адже організатори змогли об’єднати різну молодь навколо спільних ідеї, проблем та цінностей.

«Після комунікації з молоддю різних регіонів України мені ще більше хочеться з ними спілкуватися, адже у них інші погляди на життя, інші реалії, в яких вони перебувають і це інше сприйняття всього, що відбувається. Це неймовірно цікаві люди, які думають про ті ж речі, які говорять такими ж словами»,– каже Ілля.

BK0A6103 scaled

Сергій Давидов, спікер однієї із лекцій форуму, приємно вражений активністю учасників та розповів нам про ціль свого тренінгу:

«Основной целью моего тренинга было научить людей больше задавать вопросов и сомневаться. Я специально создал для участников зону некомфорта сложными и болезненными вопросами, например, про ценность жизни, чтоб они могли рассуждать и отрыть что-то новое в своей жизни»/«Основною метою мого тренінгу було навчити людей більше ставити запитань і сумніватися. Я спеціально створив для учасників зону некомфортний складними і болісними питаннями, наприклад, про цінність життя, щоб вони могли міркувати і віднайти щось нове в своєму житті »,, – розповідає Сергій.

Загалом вплив проекту «Освітня станція «Д»» має короткотривалі  та довготривалі наслідки, які надалі приведуть до позитивної взаємодії молоді на національному рівні.

BK0A5624 scaled

Проект «Освітня станція «Д»» організовувала ГО «Інститут неформальної освіти» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено