Івано-Франківськ

У Долині кожен сьомий житель не платить за вивезення сміття

Близько 14% жителів Долини не мають укладених договорів на вивезення твердих побутових відходів із КП "Комунгосп".

У Долині станом на сьогодні є 6735 укладених договорів, інша частина людей нехтує цим, викидаючи сміття у контейнери за рахунок інших. Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

У Долині не платять за вивіз сміття.

“Населені пункти, які зараз є у складі Долинської територіальної громади, також зобов’язані підписати договір на вивезення сміття із “Комунгосп” (за адресою – вулиця Заводська, 1 А). Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та будинкову книгу. Оплата вираховується з кількості прописаних осіб або ж фактично проживаючих”, – йдеться у повідомленні.

Інша річ, коли договори все-таки укладені, однак частина ухиляється від сплати за послуги, категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той час, постійно “процвітають” стихійні сміттєзвалища у лісосмугах, ярах, лісах.

Тариф на вивезення сміття з однієї особи в місяць (станом на кінець 2020-січень 2021 року):
  •  в багатоповерховому будинку – 8 грн;
  •  в приватному секторі – 8 грн (наразі в с. М.Тур’я укладений договір КП «Комунгосп» з підрядною фірмою, згідно якого вартість вивозу сміття становить 12 грн з однієї прописаної або фактично проживаючої особи, що обумовлено більшими транспортними витратами).

До слова, згідно з 2.12. “Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Долина” (https://dolyna.if.ua/…/pro-pravyla-blahoustroyu…/) відповідно до яких відсутність договору на вивезення побутових відходів та створення несанкціонованих сміттєзвалищ тягне за собою відповідальність згідно із чинним законодавством.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено