Івано-Франківськ

На Долинщині люди стараються на благо села (ФОТО)

Мешканці села Велика Тур'я активно організували збір скла.

На Долинщині жителі села Велика Тур’я закликають всіх активно почати сортувати склотару і таким чином внести свій вклад в збереженні екології села та створення нової таблички. Про це йдеться на сайті Долинської міської ради, пише ПІК.

На Долинщині мешканці села Велика Тур'я активно організували збір скла.

Люди вже назбирали 223 мішки, а це близько 3-х тонн 300 кг склотари за один раз. Раніше було – 126, ще раніше – 80 мішків. 

“Цього разу, 23 січня, майже всі середини села почали сортувати. Приємно здивували жителі Мочіра, де раніше майже не було мішків. Вигін теж почав більше сортувати,  На Стрийській вулиці сортують тільки троє людей. Дякую всім односельчанам, які долучилися до ідеї сортування скла”, – зазначив ініціатор акції Михайло Тріщ.

Пан Михайло ще перед різдвяними святами в спільноті Велика Тур’я Online закликав односельців сортувати склотару в мішки.  Адже, традиційно,  в свята  її  в кожному домі більшає.

Чоловік зауважує, що забирають тільки мішки зі склом, бо бували випадки, коли деякі мешканці вирішили, що попри мішки зі склом можна поставити мішок зі сміттям.

На вилучені із здачі склотари кошти планують виготовити красиву табличку “Велика Тур’я” на в’їзді в село зі сторони Белейова.

“В найближчий місяць плануємо здачу зібраної склотари, за яку отримаємо кошти. Тим самим поповнимо наш грошовий фонд  для створення таблички. Зараз, в нашому грошовому фонді 1 736 гривень”, – додав Михайло Тріщ.

 На Долинщині мешканці села Велика Тур'я активно організували збір скла.

Мешканці села Велика Тур'я активно організували збір скла.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено