Івано-Франківськ

В Івано-Франківську виявили незаконні будинки для людей похилого віку

В області є 24 установи для людей похилого віку.

IMG 5401 scaled

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

Представник ГУ Нацполіції в області  повідомив, що згідно оперативних перевірок в Івано-Франківську уже виявили два незаконні заклади.

Наразі робота розпочата в Коломийському районі і найближчим часом перевірки будуть проводитися у всіх районах області. За фактами виявлених порушень внесено відповідні відомості до ЄРДР, що дозволить отримати рішення суду для перевірки.

«У найстисліші терміни усім контролюючим органам необхідно організувати наші спільні перевірки, співпрацювати з органами місцевого самоврядування, мешканцями громад задля виявлення і легалізації  приватних надавачів послуг з догляду та утримання  найуразливішої категорії громадян та недопущення повторення таких трагедій», – наголосила Світлана Онищук.

За інформацією департаменту соціальної політики облдержадміністрації  в області є 24 установи, які надають вищезазначені послуги. Згідно реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на Прикарпатті 30 установ та ФОПів надають послуги з  догляду із забезпеченням проживання.

Проблемним є питання виявлення приватних і незареєстрованих надавачів таких послуг, адже згідно чинного законодавства перевірка приміщення чи території може проводитися тільки за рішенням суду.

Читайте також:  

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено