Івано-Франківськ

Феєрверки, українсько-польська їжа: у Надвірній проведуть фестиваль (ФОТО)

Надвірнянська міська рада стала переможцем транскордонного проєкту.

Феєрверки, українсько-польська їжа: у Надвірній в 2022 році планують провести фестиваль. Про це повідомляють на сайті Надвірнянської міської ради, пише ПІК.

В рамках транскордонної програми Польща-Білорусія-Україна 2014-2020 міська рада Надвірної спільно з польським містом Загождь подала проект “Культура викована вогнем”, який передбачає організацію та проведення в цих містах історично-культурного фестивалю.

Загальна вартість проєкту складає 66 106,90. Євро (понад 2 млн. грн.)

Феєрверки, українсько-польська їжа: у Надвірній в 2022 році планують провести фестиваль. zobrazhennia viber 2021 01 27 11 47 25 768x576 1

“Мета проекту – використання та популяризація пам’яток та творчого потенціалу місцевих митців культури та мистецтва. Цій меті слугуватимуть історичні та культурні фестивалі, які відбудуться на руїнах замку Куропатв у Надвірній XV століття та навколо руїн монастиря 18 століття в Загожді” – зазначає начальник відділу інвестицій і промисловості Надвірнянської міської ради Тарас Новосельський.

Фестиваль планують організувати за наступною програмою: поєдинки, лицарські та стрілецькі турніри, історичні ігри та вистави для глядачів, презентації та лекції на історичну тематику, вогневі шоу, шоу верхової їзди. 

Крім того, під час фестивалю відбудеться презентація традиційних страв з польської та української кухні. Завершиться захід фаєр-шоу та оглядом кінотеатру під відкритим небом в Україні.

“Культура України та Польщі має багато спільного. А налагодження добросусідських дружніх стосунків не тільки в рамках проекту, а загалом – це і є та мета, яку досягає Надвірнянська міська рада. Ми живемо поруч, ми маємо історично сформовані традиції та унікальну культуру – і це потрібно зберегти та передати майбутнім поколінням”, – зауважує Оксана Стефуняк головний спеціаліст відділу інвестицій і промисловості.

До слова, протягом останніх років  місто виграно близько 50 проектів, які  вже втілені у життя.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено