Івано-Франківськ

Паскетаріанка з Франківська вчить готувати незвичні та корисні страви

Франківка обрала паскетаріанство, яке передбачає відмову від червоного м’яса, але можна смакувати рибою та морепродуктами.

IMG 20210128 085531 829 scaled

Паскетаріанка з Франківська Ніка Гунчак – фотографиня із хобі кулінарія. Чому стала паскетаріанкою та про блог з рецептами VegaNik вона розповіла для читачів ПІК.

Для здоров’я

Відмовитись від м’яса Ніка Гунчак з чоловіком вирішили два роки тому. Вони цікавились вегетаріанством й впливом їжі на організм. Після прочитання книги про харчування та дієти “Китайське дослідження” Кемпбеллів вирішили змінити свій раціон. Франківка обрала паскетаріанство, яке передбачає відмову від червоного м’яса, але можна смакувати рибою та морепродуктами. Також рідко вживає молочні продукти.

Спершу пара планувала не вживати м’яса місяць. Та їм такий тип харчування підійшов, тож дотримуються його досі.

“Почали у період посту. Важко було тільки перший місяць, був метеоризм, бо організм перелаштовувався. А тепер я зовсім не відчуваю важкості у шлунку, як бувало до цього, мені комфортно. Щодо м’яса, то його зовсім не хочеться, навіть є певна відраза до нього”, – розповіла Ніка.

Причиною зміни раціону є користь для здоров’я, прагнення очистити організм. Та з часом прийшло усвідомлення, що не хочеться їсти безневинних тварин, бо вони такі ж, як собаки чи коти. До слова, підсилив відразу до такої їжі документальний фільм “Земляни” про експлуатацію тварин людьми для виробництва одягу, їжі, розваг тощо. Ніка його так і не змогла додивитися через жорстокі кадри.

Хоча не бракує людей, які критикують та висміюють вегетаріанство та його види, подружжю пощастило з оточенням. Тільки на початку дехто казав, що вони довго не витримають. А нещодавно на весіллі друзів були приємно здивовані спеціальним меню. Якщо все ж у соцмережах хтось пише недоречні фрази, то дівчина не звертає на них увагу, бо впевнена у собі та своєму виборі.

IMG 20210128 085536 275 scaled

Смачніше, коли знаєш про користь

Дівчина любить не тільки куштувати нові страви, а й готувати їх вдома. Раніше вона вела сайт з власними рецептами, але покинула цю справу. Та якось під час бесіди з друзями дізналася, що їхня родичка готувала шарлотку за її рецептом. Це мотивувало знову ділитися рецептами з підписниками, але цього разу на новому ютуб-каналі. Він називається VegaNik та створений більше року тому. Тут дівчина показує, що готувати вдома легко, пояснює, як це робити та наголошує на користі інгредієнтів, які використовує.

Тут можна ознайомитися із варіантами страв з гарбуза, грибів, баклажанів, як спекти банановий хліб, приготувати мексиканське гуакамоле тощо. Часто кулінарка використовує незвичні для пересічної людини продукти, наприклад, кейлу, водорості вакаме, пасту тахіні тощо. Та ці продукти можна придбати у франківських екомагазинах.

“Вегетаріанці, вегани не їдять одну траву. Інгредієнти можна легко та круто поєднувати. Я читаю кулінарні книжки, беру нові рецепти, думаю, чим їх доповнити та зробити смачнішими. А коли розумію, скільки у приготованому користі, то це ще більше смакує”, – поділилась Ніка.

До слова, робочий процес знімає та монтує чоловік Ніки Володимир. Він також першим дегустує нові кулінарні шедеври. Позитивні відгуки про її рецепти мотивують продовжувати цю справу.

Наразі франківка планує розвивати блог, публікувати нові відео та бажає всім здоров’я.

Марія Гурецька.

Посилання на блог – https://www.youtube.com/channel/UCBhP0j_gv9t162AR5UgKUBA

Читайте також:

Як схуднути після свят. Поради дієтолога з Франківська

В Україні подорожчала картопля

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено