Івано-Франківськ

У Тернополі медики врятували життя хворому на COVID-19, провівши складну операцію

Під час операції медики виявили омертвіння тонкої кишки та правої половини товстої кишки.

Про це повідомляє Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги у Фейсбуці, пише ПІК.

«Одним із важких та життєво-загрозливих ускладнень COVID-19 є порушення системи згортання крові, що спричиняє небезпечні для життя людини тромбози судин. А одна із найнебезпечніших локалізацій тромбозу – це тромбоз судин, що кровопостачають кишківник. Внаслідок цього стається інфаркт та некроз (змертвіння) відповідного відділу кишківника. Саме з одним із таких випадків цього небезпечного тромбозу довелося боротися команді хірургів Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що в грудні у лікарню у тяжкому стані було доставлено 31-річного пацієнта, який скаржився на інтенсивний біль по всьому животу, задишку, загальну слабкість, високу температуру.

Під час операції медики виявили омертвіння тонкої кишки та правої половини товстої кишки. Було прийнято рішення видалити 2/3 тонкої та частину товстої кишок і з’єднати залишену частину тонкої кишки із попереково-ободовою.

«На другий день після операції ПЛР-тест на COVID-19 показав позитивний результат, а разом з тим і причину цього патологічного стану. Далі – післяопераційний період в умовах терапевтичного відділу в поєднанні із комплексним лікуванням коронавірусної хвороби. Майже цілий місяць спеціалісти боролися за життя пацієнта. За час лікування стан хворого значно покращився, задишка зменшилася, сатурацію відновлено до 98-100%», – йдеться у дописі.

Нині пацієнта виписали додому. Він певний період перебуватиме під спостереженням сімейного лікаря.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено