Івано-Франківськ

Івано-Франківщина потрапила до ТОП-5 рейтингу “Regional Doing Business” (ФОТО)

Складено рейтинг найкомфортніших областей для ведення бізнесу в Україні.

За результатами дослідження, найкомфортнішою для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область, пише ПІК.

До топ-4 рейтингу “Regional Doing Business — 2020” також увійшли Чернігівщина (2 місце), місто Київ (3 місце) і Рівненщина (4 місце). Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5 місце рейтингу:

Regional Doing Business 2020 6 1024x575 1 scaled

Останні сходинки у рейтингу 2020 року обійняли Київська область (досліджувалась окремо від столиці), Луганська область (дослідження за містом Сєвєродонецьк), Харківщина, Херсонщина, Хмельниччина та Миколаївщина.

nay bilsha kilkist 1024x562 1

Серед обласних центрів, у яких значно змінився рейтинг, слід відзначити Запоріжжя (+10 сходинок), Кропивницький (-5 сходинок), Чернівці (+6 сходинок), Херсон (-5 сходинок), Хмельницький (-8 сходинок) та Миколаїв (-11 сходинок). 

Додамо, що рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси.

Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

Нагадаємо, Івано-Франківськ посів перше місце у рейтингу найкращих міст України для бізнесу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено