Івано-Франківськ

Нафтогаз домовився з 26 газзбутами про ціну на постачання населенню газу

Газопостачальна компанії "Нафтогаз Трейдинг" уклала договори з 26 збутовими підприємствами з 13 регіонів.

Про це повідомляє ПІК із посиланням на НАК “Нафтогаз-України”.

Згідно з повідомленням, газопостачальна компанія (ГК) “Нафтогаз Трейдинг” уклала нові договори з 26 збутовими підприємствами з 13 регіонів для поставок газу населенню в лютому за фіксованою урядом ціною – не вище 6,99 грн/куб.м. Ще три постачальники вирішили працювати за підписаними раніше річними контрактами, взявши на себе всі цінові ризики.

Таким чином, Нафтогаз Трейдинг надасть ресурс 29 компаніям з очікуваними поставками понад 100 млн куб.м на місяць для забезпечення 1,2 млн побутових споживачів“, – зазначили у пресслужбі.

За словами голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва, група Нафтогаз забезпечила газом всі зацікавлені збутові підприємства на умовах, що дозволяють їм працювати в період дії граничних цін на газ. При цьому більшість гравців ринку продовжують виконувати свої зобов’язання, щоб зберегти лояльність споживачів.

Для нас важлива кожна компанія, обслуговує вона 100 домогосподарств або 350 тисяч. Підкреслю, що абоненти збутових підприємств не стають нашими клієнтами. Саме тому ми і запитуємо знеособлені дані, щоб газ за фіксованою ціною потрапив тим, кому він і призначався – населенню“, – цитує пресслужба слова Коболєва.

Голова Нафтогазу додав, що Україні необхідно створити базу споживачів енергоресурсів, що дозволяє надавати адресну допомогу найбільш незахищеним абонентам в період ризких цінових коливань. За його словами, це стане фінальним кроком на шляху до завершення реформи газового ринку України і при цьому дозволить ефективно реалізовувати соціальні механізми захисту тих, хто цього потребує.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено