Івано-Франківськ

Телеканали 112 Україна, NewsOne, ZIK заблокували – ОПЗЖ ініціює імпічмент Зеленського

2 лютого Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne, ZIK.

2e35381 net signala

Сьогодні, 3 лютого, з трибуни Верховної Ради депутат Вадим Рабинович заявив, що ОПЗЖ ініціює імпічмент президенту Володимиру Зеленському після блокування телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK.

«Ми ініціюємо процедуру імпічменту президенту Зеленському, що познущався над виборцями і над країною. Сьогодні фашизм в нашій країні отримав свій колір — зелений» — сказав він.

Що передувало?

 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Інтернет-провайдери та онлайн сервіси один за одним припинили  трансляцію цих каналів, які згідно рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого мають бути негайно заблоковані на 5 років.

 “У зв’язку з указом Президента України №43/2021 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, ретрансляцію телеканалів пов’язаних з юридичними особами з Додатку 2 зупинено у пакетах кабельного телебачення а також у IPTV та ОТТ пакетах онлайн-сервісу Ланет.TV”,- онлайн-сервіс Ланет.

Чому запровадили санкції?

 У повідомленні Офісу президента лише вказано, що санкції запровадили переважною більшістю голосів членів РНБО.

«З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні», — сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Законно?

У законі «Про санкції» вказаний вичерпний перелік осіб, проти яких можуть запроваджувати санкції: «по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка знаходиться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність».

Таким чином, Козак і вісім компаній, кінцевим бенефіціаром яких він є, повинні підпадати під одну з цих категорій.

Відео припинення трансляції телеканалу ZIK:

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено