Івано-Франківськ

В Україні зростуть штрафи за незаконну вирубку дерев у містах

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3805.

На Кіцманщині в дендропарку вирубали 129 дерев » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

В Україні законопроєкт передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та посилення відповідальності за рубку дерев в межах населених пунктів.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, пише ПІК.

За його словами порушення за статтею 153 Кодексу про адміністративні правопорушення збільшиться у близько 10 разів.

«Штраф за знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників на об’єктах благоустрою у сфері зеленого господарства населених пунктів (стаття 153 КУпАП) підвищується до 1700 – 3400 гривень для громадян та 5100-8500 гривень для посадових осіб. Раніше штраф становив 170-510 гривень та 510-850 гривень відповідно», – зазначив Андрій Мальований.

Також до Кримінального кодексу буде введена нова стаття 246-1, яка передбачатиме, зокрема, позбавлення волі на строк до трьох років.

За умисне знищення, пошкодження дерев, чагарників в населених пунктах, що заподіяло істотну шкоду, передбачений штраф для громадян у розмірі 8500-17 000 гривень, виправні роботи на строк до двох років, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Істотною шкодою вважається така, що у 20 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Він додав, що прийняття цього законопроєкту дозволить посилити захист зелених насаджень у містах. Це особливо важливо для мегаполісів та промислових міст, адже дерева – це не тільки джерело кисню, це ще й природний фільтр для забруднювальних частинок, які щодня продукуються підприємствами, вугільними ТЕЦ та автомобілями.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено